teglice pečenog lešnika

Naši proizvodi

LEŠNIK U TEGLICI – sa medom

Sadržaj: pečeni, drobljeni lešnik i bagremov med

Dodatna informacija: U lešniku najviše ima vitamina B i to pre svega B5 i B6, a bogato je i folnom kiselinom. Vitamini koji su deo B grupe su posebno važni, jer pružaju energiju organizmu, poboljšavaju koncentraciju i pozitivno utiču na celokupni nervni sistem. Sadrži i vitamine A i E koji su dobri za negu kose i kože, dok je vitamin E izuzetno dobar za krvne sudove i pored toga čuva srce. Pored pomenutih vitamina, u jezgru lešnika nalaze se i minerali poput cinka, magnezijuma i kalcijuma, a bogato je i omega 3 i 6 masnim kiselinama, koje su dobre za smanjivanje lošeg holesterola. Bagremov med ima antibakterijsko delovanje i pomaže u lečenju astme, respiratornih obolenja, alergije, jača imunitet…


Cena: 360 dinara
Teglica sadrži neto 220 grama.


LEŠNIK U TEGLICI – sa cejlonskim cimetom

Sadržaj: pečeni, drobljeni lešnik, bagremov med i organski cejlonski cimet

Dodatna informacija: Pravi cimet dolazi sa Šri Lanke (Cejlon) i svetlo žuto-smeđe je boje. Ova vrsta cimeta ima nežniju i slatkastu aromu. Kasija, često poznat i kao kineski cimet je vrsta cimeta koja se najčešće nalazi u prodavnicama, oštrije je arome, jačeg ukusa i niže cene. Nedavno je Evropska zdravstvena organizacija obavestila javnost o negativnim svojstvima kineskog cimeta, ukoliko se konzumira u većim količinama. Kineski cimet sadrži supstancu kumarin, koja ukoliko se konzumira u velikim količinama loše utiče na zdravlje. Upravo zbog toga cejlonski cimet je pogodniji za ljudsku ishranu, dok je kasija pogodniji kao sirovina u proizvodnji mirisnih sveća, masažnih ulja i sličnih proizvoda.


Cena: 360 dinara
Teglica sadrži neto 220 grama.


LEŠNIK U TEGLICI – sa kurkumom

Sadržaj: pečeni, drobljeni lešnik, bagremov med i organski cejlonski cimet

Dodatna informacija: Kombinacija kurkume i meda se smatra prirodnim antibiotikom, jer ubija sve negativne bakterije u organizmu, a ne oštećuje crevnu floru. Ova kombinacija prirodnih sastojaka doprinosi boljem radu creva, stimuliše odbrambeni mehanizam tela koji jača imunitet, a takođe je odličan činilac u lečenju respiratornih bolesti. Kurkumu treba konzumirati umereno, jer veće količine nisu pogodne za: trudnice, osobe sa problemima žučne kese, osobe koje imaju problema sa želudačnom kiselinom i onima koji su alergični na đumbir. Zato smo na 220 grama proizvoda stavili jednu ravnu kašičicu kurkume.


Cena: 360 dinara
Teglica sadrži neto 220 grama.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *